Katalog kursów ECTS
Szczegóły kursu
Kod kursu:
NTSS10062o13Rok / Semestr:
2013/2014 letniNazwa:
Seminarium inżynierskieKierunek:
Technologia Żywności i Żywienie CzłowiekaTyp studiów:
I st. - inżynierskieRodzaj kursu:
ObligatoryjnySemestr studiow:
6Punkty ECTS:
2Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne):
0 / 30 / 0Prowadzący:
Język:
polskiEfekty kształcenia:
Wiedza: Student zna metody rozwiązywania problemów inżynierskich z zakresu nauk o żywności i żywieniu; rozumie inżynierski charakter opracowania; zna znaczenie pojęć dotyczących rozwiązywania problemów inżynierskich z zakresu technologii żywności; zna zasady przygotowania i przedstawiania prezentacji; ma podstawową wiedzę dotyczącą nowych technik i technologii.
Umiejętności: Student potrafi sformułować cel pracy i określić niezbędne środki do jego zrealizowania; wyszukać odpowiednie dane do rozwiązania problemu będącego przedmiotem pracy; przygotować prezentację w oparciu o materiały pozyskane z różnych źródeł; zaprezentować publicznie opracowany problem; zabrać głos w dyskusji dotyczącej rozwiązywania problemów z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka.
Kompetencje:
Kompetencje społeczne ( postawy): Ma świadomość postępu wiedzy w zakresie technik i technologii żywności i żywienia człowieka; wyraża oceny dotyczące sposobu przygotowania i prezentowania zagadnień związanych z tematyką prac inżynierskich; przejawia aktywną postawę w dyskusji.
Wymagania wstępne:
ogólna technologia zywności, inżynieria bioprocesowa, biotechnologie przemysłoweTreści kształcenia:
Treści kształcenia związane są z problematyką określoną tematami prac inżynierskich.Literatura:
Czasopisma branżowe w języku polskim i obcym, Normy ISO, PN, karty specyfikacyjne urządzeń.Metody oceny:
przygotowanie i prezentacja tematów związanych z realizacją pracy inżynierskiej, aktywność w dyskusjiUwagi: