ECTS
Katalog kursów ECTS

Szczegóły kursu
Kod kursu: NWSS10071o13
Rok / Semestr: 2013/2014 zimowy
Nazwa: Seminarium inżynierskie II
Kierunek: Towaroznawstwo
Typ studiów: I st. - inżynierskie
Rodzaj kursu: Obligatoryjny
Semestr studiow: 7
Punkty ECTS: 1
Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne): 0 / 18 / 0
Prowadzący:
Język: polski


Efekty kształcenia: Wiedza Student zna metody rozwiązywania problemów inżynierskich z zakresu towaroznawstwa artykułów spożywczych; rozumie inżynierski charakter opracowania; zna znaczenie pojęć dotyczących rozwiązywania problemów inżynierskich z zakresu towaroznawstwa; zna zasady przygotowania i przedstawiania prezentacji; ma podstawową wiedzę dotyczącą nowych technik stosowanych w towaroznawstwie. Umiejętności Student potrafi sformułować cel pracy i określić niezbędne środki do jego zrealizowania; wyszukać odpowiednie dane do rozwiązania problemu będącego przedmiotem pracy; przygotować prezentację w oparciu o materiały pozyskane z różnych źródeł; zaprezentować publicznie opracowany problem; zabrać głos w dyskusji dotyczącej rozwiązywania problemów z zakresu towaroznawstwa.

Kompetencje: Ma świadomość postępu wiedzy w zakresie towaroznawstwa; wyraża oceny dotyczące sposobu przygotowania i prezentowania zagadnień związanych z tematyką prac inżynierskich; przejawia aktywną postawę w dyskusji.

Wymagania wstępne: inżynieria materiałowa, technologie materiałowe, standaryzacja/ normalizacja produktów spożywczych

Treści kształcenia: Treści kształcenia związane są z problematyką określoną tematami prac inżynierskich.

Literatura: Czasopisma branżowe w języku polskim i obcym, Normy ISO, PN, karty specyfikacyjne urządzeń, akty prawne UE i Polski z zakresu prawa żywnościowego

Metody oceny: przygotowanie i prezentacja tematów związanych z realizacją pracy inżynierskiej, aktywność w dyskusji

Uwagi: