Katalog kursów ECTS
Szczegóły kursu
Kod kursu:
NWSS10071o14Rok / Semestr:
2014/2015 zimowyNazwa:
Seminarium inżynierskie IIKierunek:
TowaroznawstwoTyp studiów:
I st. - inżynierskieRodzaj kursu:
ObligatoryjnySemestr studiow:
7Punkty ECTS:
1Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne):
0 / 18 / 0Prowadzący:
Język:
polskiEfekty kształcenia:
Wiedza
Student zna metody rozwiązywania problemów inżynierskich z zakresu towaroznawstwa artykułów spożywczych; rozumie inżynierski charakter opracowania; zna znaczenie pojęć dotyczących rozwiązywania problemów inżynierskich z zakresu towaroznawstwa; zna zasady przygotowania i przedstawiania prezentacji; ma podstawową wiedzę dotyczącą nowych technik stosowanych w towaroznawstwie.
Umiejętności
Student potrafi sformułować cel pracy i określić niezbędne środki do jego zrealizowania; wyszukać odpowiednie dane do rozwiązania problemu będącego przedmiotem pracy; przygotować prezentację w oparciu o materiały pozyskane z różnych źródeł; zaprezentować publicznie opracowany problem; zabrać głos w dyskusji dotyczącej rozwiązywania problemów z zakresu towaroznawstwa.
Kompetencje:
Ma świadomość postępu wiedzy w zakresie towaroznawstwa; wyraża oceny dotyczące sposobu przygotowania i prezentowania zagadnień związanych z tematyką prac inżynierskich; przejawia aktywną postawę w dyskusji.
Wymagania wstępne:
inżynieria materiałowa, technologie materiałowe, standaryzacja/ normalizacja produktów spożywczychTreści kształcenia:
Treści kształcenia związane są z problematyką określoną tematami prac inżynierskich.
Literatura:
Czasopisma branżowe w języku polskim i obcym, Normy ISO, PN, karty specyfikacyjne urządzeń, akty prawne UE i Polski z zakresu prawa żywnościowego Metody oceny:
przygotowanie i prezentacja tematów związanych z realizacją pracy inżynierskiej, aktywność w dyskusjiUwagi: