ECTS
Katalog kursów ECTS

Szczegóły kursu
Kod kursu: NTSS20119o14
Rok / Semestr: 2014/2015 letni
Nazwa: Seminarium dyplomowe III
Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Typ studiów: II st. - magisterskie
Rodzaj kursu: Obligatoryjny
Semestr studiow: 3
Punkty ECTS: 3
Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne): 0 / 45 / 0
Prowadzący:
Język: polski


Efekty kształcenia: Wiedza: Student ma pogłębioną wiedzę z zakresu wykonywanej pracy dyplomowej na podstawie literatury i przeprowadzonych badań własnych. Umiejętności: Student analizuje wyniki badań własnych; dobiera sposób ich prezentacji; dyskutuje z wynikami innych autorów; formułuje wnioski.

Kompetencje: Kompetencje społeczne (postawy): Ma świadomość postępu wiedzy w zakresie nauk rolniczych, a w szczególności technologii żywności i żywienia człowieka; potrafi samodzielnie i krytycznie uzupełniać wiedzę i umiejętności z dziedzin pokrewnych; wyraża oceny dotyczące sposobu przygotowania i prezentowania zagadnień związanych z tematyką prac dyplomowych; przejawia aktywną postawę w dyskusji.

Wymagania wstępne: technologie specjalizacyjne

Treści kształcenia: Treści kształcenia związane są z problematyką określoną tematami prac dyplomowych.

Literatura: Czasopisma naukowe w języku polskim i obcym z zakresu rolnictwa, technologii żywności i żywienia człowieka.

Metody oceny: przygotowanie i prezentacja tematów związanych z realizacją pracy magisterskiej, aktywność w dyskusji.

Uwagi: