Katalog kursów ECTS
Szczegóły kursu
Kod kursu:
NTSS10226o15Rok / Semestr:
2015/2016 zimowyNazwa:
Praca i egzamin inżynierskiKierunek:
Technologia Żywności i Żywienie CzłowiekaTyp studiów:
I st. - inżynierskieRodzaj kursu:
ObligatoryjnySemestr studiow:
7Punkty ECTS:
15Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne):
0 / 0 / 0Prowadzący:
Język:
polskiEfekty kształcenia:
Wiedza:
Student zna podstawowe techniki, metody i narzędzia oraz operacje jednostkowe stosowane w procesach przetwarzania żywności. Ma podstawową wiedzę z zakresu technologii przetwórstwa surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Zna normy i zasady racjonalnego żywienia różnych grup ludności w tym chorych; zna skutki niewłaściwego odżywiania. Zna i rozumie podstawowe pojęcia i zasady z zakresu ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego;
Umiejętności:
Student wykonuje proste zadania badawcze i inżynierskie pod opieką specjalisty. Stosuje podstawowe technologie informatyczne w zakresie pozyskiwania i przetwarzania informacji oraz obliczeń statystycznych. Posiada umiejętność opracowania wyników przeprowadzonych analiz i przygotowania opracowań dotyczących zagadnień z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka.
Kompetencje:
Student ma świadomość postępu i zmian następujących w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka. Potrafi myśleć i działać w sposób przedsiębiorczy. Jest kreatywny w przekazywaniu posiadanych umiejętności i wiedzy; posiada umiejętność porozumiewania się ze specjalistami z różnych dziedzin.Wymagania wstępne:
przedmioty objęte programem studiówTreści kształcenia:
w oparciu o przegląd literatury student wykonuje prezentacje na temat związany z pracą dyplomowąLiteratura:
literatura dotycząca tematyki pracy dyplomowej wskazana przez promotora i wyszukana przez studentaMetody oceny:
ocena pracy inżynierskiej przed egzaminem magisterskim, ustny egzamin inżynierskiUwagi:
Prowadzący: nauczyciel akademicki upoważniony do kierowania pracą dyplomową