ECTS
Katalog kursów ECTS

Szczegóły kursu
Kod kursu: NTSS20209o15
Rok / Semestr: 2015/2016 letni
Nazwa: Praca i egzamin magisterski
Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Typ studiów: II st. - magisterskie
Rodzaj kursu: Obligatoryjny
Semestr studiow: 3
Punkty ECTS: 20
Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne): 0 / 0 / 0
Prowadzący:
Język: polski


Efekty kształcenia: Wiedza: Student Ma wiedzę o aktualnie dyskutowanych w literaturze naukowej problemach z zakresu technologii żywności, zna terminologię fachową w zakresie technologii żywności i żywienia człowieka Umiejętności: Posiada umiejętność poszukiwania, analizy i twórczego wykorzystywania informacji pochodzących z różnych dziedzin nauki z zachowaniem właściwych praw ochronnych w tym prawa autorskiego. Posiada umiejętność precyzyjnego porozumiewania się z różnymi podmiotami w formie werbalnej i pisemnej. Samodzielnie przygotowuje projekty i prace naukowe z dziedziny technologii żywności i żywienia człowieka, potrafi je zaprezentować; dyskutuje na tematy związane ze studiowanym kierunkiem

Kompetencje: Kompetencje: Rozumie potrzebę uczenia się i aktualizowania wiedzy przez całe życie Jest kreatywny w upowszechnianiu wiedzy dotyczącej wyżywienia ludności i zasad prawidłowego żywienia. Jest świadomy niebezpieczeństw wynikających z korzystania z zasobów internetowych, zna zagrożenia związane z nieprawidłowym przechowywaniem i przekazywaniem danych.

Wymagania wstępne: przedmioty objęte programem studiów

Treści kształcenia: wykonanie zadania badawczego i analiz według harmonogramu i zakresu ustalonego z promotorem, zgodnie z tematyką pracy magisterskiej.

Literatura: Literaturę do opracowania pracy magisterskiej ustala magistrant w porozumieniu z kierującym pracą dyplomową.

Metody oceny: ocena pracy magisterskiej przed egzaminem magisterskim, ustny egzamin magisterski

Uwagi: prowadzący: nauczyciel akademicki upoważniony do kierowania pracą dyplomową