Katalog kursów ECTS
Szczegóły kursu
Kod kursu:
NTSS20269o15Rok / Semestr:
2015/2016 letniNazwa:
Seminarium dyplomowe IKierunek:
Technologia Żywności i Żywienie CzłowiekaTyp studiów:
II st. - magisterskieRodzaj kursu:
ObligatoryjnySemestr studiow:
1Punkty ECTS:
2Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne):
0 / 45 / 0Prowadzący:
Język:
polskiEfekty kształcenia:
Wiedza:
Student zna zasady pisania pracy magisterskiej; ma poszerzoną wiedzę z zakresu wybranej specjalizacji kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka.
Umiejętności:
Student wyszukuje materiały do opracowania wybranego tematu; korzysta z różnych naukowych baz danych; umie przygotować prezentację w oparciu o materiały pozyskane z różnych źródeł; prezentuje publicznie opracowany problem; zabiera głos w dyskusji dotyczącej problemów z zakresu przedstawianej tematyki; potrafi krytycznie ustosunkować się do opracowania wyników różnych prac badawczych.
Kompetencje:
Kompetencje społeczne (postawy):
Ma świadomość postępu wiedzy w zakresie nauk rolniczych, a w szczególności technologii żywności i żywienia człowieka; potrafi samodzielnie i krytycznie uzupełniać wiedzę i umiejętności z dziedzin pokrewnych; wyraża oceny dotyczące sposobu przygotowania i prezentowania zagadnień związanych z tematyką prac dyplomowych; przejawia aktywną postawę w dyskusji.
Wymagania wstępne:
technologie specjalizacyjneTreści kształcenia:
Treści kształcenia związane są z problematyką określoną tematami prac dyplomowych.Literatura:
Czasopisma naukowe w języku polskim i obcym z zakresu rolnictwa, technologii żywności i żywienia człowieka.Metody oceny:
przygotowanie i prezentacja tematów związanych z realizacją pracy magisterskiej, aktywność w dyskusji.Uwagi: