Katalog kursów ECTS
Szczegóły kursu
Kod kursu:
NTSS20287o15Rok / Semestr:
2015/2016 letniNazwa:
PraktykaKierunek:
Technologia Żywności i Żywienie CzłowiekaTyp studiów:
II st. - magisterskieRodzaj kursu:
ObligatoryjnySemestr studiow:
1Punkty ECTS:
5Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne):
0 / 0 / 160Prowadzący:
dr inż. Lesław SzymańskiJęzyk:
polskiEfekty kształcenia:
Wiedza:
Student zna zasady funkcjonowania i organizacji jednostek gospodarczych związanych z przemysłem spożywczym, zasady prowadzenia gospodarki surowcowej i wodno-ściekowej, energetycznej i odpadami, procesy technologiczne produkcji żywności i zasady prowadzenia kontroli jakości.
Umiejętności:
Student potrafi w praktyce zastosować umiejętności zdobyte w czasie studiów; dobrać i zastosować odpowiednie środki i metody do zakresu prowadzonych działań. Kompetencje:
Student ma świadomość odpowiedzialności związanej z wykonywanym zawodem i podejmowanymi decyzjami oraz postępuje zgodnie z zasadami etyki zawodowej.Wymagania wstępne:
Treści kształcenia:
Zapoznanie się ze specyfiką jednostki gospodarczej: organizacją i strukturą, charakterystyką procesów technologicznych lub realizowanych działań. Zdobywanie praktycznych umiejętności zawodowych.Literatura:
Metody oceny:
obecność na praktyce poświadczona wypełnionym dzienniczkiem praktyk, opinia z zakładu pracy o odbywającym praktykę, egzamin ustnyUwagi:
Praktyka 4 tygodnie