Katalog kursów ECTS
Szczegóły kursu
Kod kursu:
NTSS20118o16Rok / Semestr:
2016/2017 zimowyNazwa:
Seminarium dyplomowe IIKierunek:
Technologia Żywności i Żywienie CzłowiekaTyp studiów:
II st. - magisterskieRodzaj kursu:
ObligatoryjnySemestr studiow:
2Punkty ECTS:
3Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne):
0 / 45 / 0Prowadzący:
Język:
polskiEfekty kształcenia:
Wiedza:
Student opisuje i tłumaczy zagadnienia związane z tematyką pracy dyplomowej; zna metody wykorzystywane w pracach eksperymentalnych z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka i tłumaczy ich zasady.
Umiejętności:
Student potrafi sformułować cel pracy; dobrać metodykę prac doświadczalnych; wyszukać materiały źródłowe wskazujące na zasadność podjętych badań.
Kompetencje:
Kompetencje społeczne (postawy):
Ma świadomość postępu wiedzy w zakresie nauk rolniczych, a w szczególności technologii żywności i żywienia człowieka; potrafi samodzielnie i krytycznie uzupełniać wiedzę i umiejętności z dziedzin pokrewnych; wyraża oceny dotyczące sposobu przygotowania i prezentowania zagadnień związanych z tematyką prac dyplomowych; przejawia aktywną postawę w dyskusji.
Wymagania wstępne:
technologie specjalizacyjneTreści kształcenia:
Treści kształcenia związane są z problematyką określoną tematami prac dyplomowych.Literatura:
Czasopisma naukowe w języku polskim i obcym z zakresu rolnictwa, technologii żywności i żywienia człowieka.Metody oceny:
przygotowanie i prezentacja tematów związanych z realizacją pracy magisterskiej, aktywność w dyskusji.Uwagi: