Katalog kursów ECTS
Szczegóły kursu
Kod kursu:
NTSS20209o16Rok / Semestr:
2016/2017 letniNazwa:
Praca i egzamin magisterskiKierunek:
Technologia Żywności i Żywienie CzłowiekaTyp studiów:
II st. - magisterskieRodzaj kursu:
ObligatoryjnySemestr studiow:
3Punkty ECTS:
20Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne):
0 / 0 / 0Prowadzący:
Język:
polskiEfekty kształcenia:
Wiedza:
Student Ma wiedzę o aktualnie dyskutowanych w literaturze naukowej problemach z zakresu technologii żywności, zna terminologię fachową w zakresie technologii żywności i żywienia człowieka
Umiejętności:
Posiada umiejętność poszukiwania, analizy i twórczego wykorzystywania informacji pochodzących z różnych dziedzin nauki z zachowaniem właściwych praw ochronnych w tym prawa autorskiego. Posiada umiejętność precyzyjnego porozumiewania się z różnymi podmiotami w formie werbalnej i pisemnej. Samodzielnie przygotowuje projekty i prace naukowe z dziedziny technologii żywności i żywienia człowieka, potrafi je zaprezentować; dyskutuje na tematy związane ze studiowanym kierunkiem
Kompetencje:
Kompetencje:
Rozumie potrzebę uczenia się i aktualizowania wiedzy przez całe życie Jest kreatywny w upowszechnianiu wiedzy dotyczącej wyżywienia ludności i zasad prawidłowego żywienia. Jest świadomy niebezpieczeństw wynikających z korzystania z zasobów internetowych, zna zagrożenia związane z nieprawidłowym przechowywaniem i przekazywaniem danych. Wymagania wstępne:
przedmioty objęte programem studiówTreści kształcenia:
wykonanie zadania badawczego i analiz według harmonogramu i zakresu ustalonego z promotorem, zgodnie z tematyką pracy magisterskiej. Literatura:
Literaturę do opracowania pracy magisterskiej ustala magistrant w porozumieniu z kierującym pracą dyplomową.Metody oceny:
ocena pracy magisterskiej przed egzaminem magisterskim, ustny egzamin magisterskiUwagi:
prowadzący: nauczyciel akademicki upoważniony do kierowania pracą dyplomową