Katalog kursów ECTS
Szczegóły kursu
Kod kursu:
NTSS10038o10Rok / Semestr:
2010/2011 zimowyNazwa:
Grafika inżynierskaKierunek:
Technologia Żywności i Żywienie CzłowiekaTyp studiów:
I st. - inżynierskieRodzaj kursu:
ObligatoryjnySemestr studiow:
1Punkty ECTS:
2Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne):
0 / 30 / 0Prowadzący:
dr inż. Agnieszka Nawirska-OlszańskaJęzyk:
polskiEfekty kształcenia:
Student po ukończeniu kursu potrafi wykonać podstawowe rysunki, w zakresie rysunku maszynowego oraz budowlanego. Student zna oznaczenia obowiązujące przy wykonywaniu rysunku technicznego, potrafi czytać rysunek techniczny. Kompetencje:
Student po ukończeniu kursu ma podstawy do wykonywania i czytania rysunku technicznego, w zakresie rysunku maszynowego oraz budowlanego.Wymagania wstępne:
Podstawy rysunkuTreści kształcenia:
Pismo techniczne. Kreślenie krzywych i konstrukcje geometryczne. Rzuty prostokątne. Przekroje proste i złożone. Wymiarowanie rysunku mechanicznego i budowlanego. Podstawowe elementy rysunku budowlanego. Literatura:
1.Rysunek techniczny, Dobrzański T., WNT 1995.
2.Przewodnik do ćwiczeń z rysunku technicznego. Z. Rotter; R. Ochman. Wyd. AR Lublin, 2001.
Metody oceny:
Zaliczone ćwiczenia, na podstawie ocen uzyskanych za wykonane prace. Uwagi: