ECTS
Katalog kursów ECTS

Szczegóły kursu
Kod kursu: NTSS20118o15
Rok / Semestr: 2015/2016 zimowy
Nazwa: Seminarium dyplomowe II
Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Typ studiów: II st. - magisterskie
Rodzaj kursu: Obligatoryjny
Semestr studiow: 2
Punkty ECTS: 3
Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne): 0 / 45 / 0
Prowadzący:
Język: polski


Efekty kształcenia: Wiedza: Student opisuje i tłumaczy zagadnienia związane z tematyką pracy dyplomowej; zna metody wykorzystywane w pracach eksperymentalnych z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka i tłumaczy ich zasady. Umiejętności: Student potrafi sformułować cel pracy; dobrać metodykę prac doświadczalnych; wyszukać materiały źródłowe wskazujące na zasadność podjętych badań.

Kompetencje: Kompetencje społeczne (postawy): Ma świadomość postępu wiedzy w zakresie nauk rolniczych, a w szczególności technologii żywności i żywienia człowieka; potrafi samodzielnie i krytycznie uzupełniać wiedzę i umiejętności z dziedzin pokrewnych; wyraża oceny dotyczące sposobu przygotowania i prezentowania zagadnień związanych z tematyką prac dyplomowych; przejawia aktywną postawę w dyskusji.

Wymagania wstępne: technologie specjalizacyjne

Treści kształcenia: Treści kształcenia związane są z problematyką określoną tematami prac dyplomowych.

Literatura: Czasopisma naukowe w języku polskim i obcym z zakresu rolnictwa, technologii żywności i żywienia człowieka.

Metody oceny: przygotowanie i prezentacja tematów związanych z realizacją pracy magisterskiej, aktywność w dyskusji.

Uwagi: