ECTS
Katalog kursów ECTS

Szczegóły kursu
Kod kursu: NTSS10226o15
Rok / Semestr: 2015/2016 zimowy
Nazwa: Praca i egzamin inżynierski
Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Typ studiów: I st. - inżynierskie
Rodzaj kursu: Obligatoryjny
Semestr studiow: 7
Punkty ECTS: 15
Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne): 0 / 0 / 0
Prowadzący:
Język: polski


Efekty kształcenia: Wiedza: Student zna podstawowe techniki, metody i narzędzia oraz operacje jednostkowe stosowane w procesach przetwarzania żywności. Ma podstawową wiedzę z zakresu technologii przetwórstwa surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Zna normy i zasady racjonalnego żywienia różnych grup ludności w tym chorych; zna skutki niewłaściwego odżywiania. Zna i rozumie podstawowe pojęcia i zasady z zakresu ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego; Umiejętności: Student wykonuje proste zadania badawcze i inżynierskie pod opieką specjalisty. Stosuje podstawowe technologie informatyczne w zakresie pozyskiwania i przetwarzania informacji oraz obliczeń statystycznych. Posiada umiejętność opracowania wyników przeprowadzonych analiz i przygotowania opracowań dotyczących zagadnień z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka.

Kompetencje: Student ma świadomość postępu i zmian następujących w dyscyplinie technologia żywności i żywienie człowieka. Potrafi myśleć i działać w sposób przedsiębiorczy. Jest kreatywny w przekazywaniu posiadanych umiejętności i wiedzy; posiada umiejętność porozumiewania się ze specjalistami z różnych dziedzin.

Wymagania wstępne: przedmioty objęte programem studiów

Treści kształcenia: w oparciu o przegląd literatury student wykonuje prezentacje na temat związany z pracą dyplomową

Literatura: literatura dotycząca tematyki pracy dyplomowej wskazana przez promotora i wyszukana przez studenta

Metody oceny: ocena pracy inżynierskiej przed egzaminem magisterskim, ustny egzamin inżynierski

Uwagi: Prowadzący: nauczyciel akademicki upoważniony do kierowania pracą dyplomową