ECTS
Katalog kursów ECTS

Szczegóły kursu
Kod kursu: NTSS20269o15
Rok / Semestr: 2015/2016 letni
Nazwa: Seminarium dyplomowe I
Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Typ studiów: II st. - magisterskie
Rodzaj kursu: Obligatoryjny
Semestr studiow: 1
Punkty ECTS: 2
Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne): 0 / 45 / 0
Prowadzący:
Język: polski


Efekty kształcenia: Wiedza: Student zna zasady pisania pracy magisterskiej; ma poszerzoną wiedzę z zakresu wybranej specjalizacji kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka. Umiejętności: Student wyszukuje materiały do opracowania wybranego tematu; korzysta z różnych naukowych baz danych; umie przygotować prezentację w oparciu o materiały pozyskane z różnych źródeł; prezentuje publicznie opracowany problem; zabiera głos w dyskusji dotyczącej problemów z zakresu przedstawianej tematyki; potrafi krytycznie ustosunkować się do opracowania wyników różnych prac badawczych.

Kompetencje: Kompetencje społeczne (postawy): Ma świadomość postępu wiedzy w zakresie nauk rolniczych, a w szczególności technologii żywności i żywienia człowieka; potrafi samodzielnie i krytycznie uzupełniać wiedzę i umiejętności z dziedzin pokrewnych; wyraża oceny dotyczące sposobu przygotowania i prezentowania zagadnień związanych z tematyką prac dyplomowych; przejawia aktywną postawę w dyskusji.

Wymagania wstępne: technologie specjalizacyjne

Treści kształcenia: Treści kształcenia związane są z problematyką określoną tematami prac dyplomowych.

Literatura: Czasopisma naukowe w języku polskim i obcym z zakresu rolnictwa, technologii żywności i żywienia człowieka.

Metody oceny: przygotowanie i prezentacja tematów związanych z realizacją pracy magisterskiej, aktywność w dyskusji.

Uwagi: