ECTS
Katalog kursów ECTS

Szczegóły kursu
Kod kursu: NTSS20287o15
Rok / Semestr: 2015/2016 letni
Nazwa: Praktyka
Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Typ studiów: II st. - magisterskie
Rodzaj kursu: Obligatoryjny
Semestr studiow: 1
Punkty ECTS: 5
Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne): 0 / 0 / 160
Prowadzący: dr inż. Lesław Szymański
Język: polski


Efekty kształcenia: Wiedza: Student zna zasady funkcjonowania i organizacji jednostek gospodarczych związanych z przemysłem spożywczym, zasady prowadzenia gospodarki surowcowej i wodno-ściekowej, energetycznej i odpadami, procesy technologiczne produkcji żywności i zasady prowadzenia kontroli jakości. Umiejętności: Student potrafi w praktyce zastosować umiejętności zdobyte w czasie studiów; dobrać i zastosować odpowiednie środki i metody do zakresu prowadzonych działań.

Kompetencje: Student ma świadomość odpowiedzialności związanej z wykonywanym zawodem i podejmowanymi decyzjami oraz postępuje zgodnie z zasadami etyki zawodowej.

Wymagania wstępne:

Treści kształcenia: Zapoznanie się ze specyfiką jednostki gospodarczej: organizacją i strukturą, charakterystyką procesów technologicznych lub realizowanych działań. Zdobywanie praktycznych umiejętności zawodowych.

Literatura:

Metody oceny: obecność na praktyce poświadczona wypełnionym dzienniczkiem praktyk, opinia z zakładu pracy o odbywającym praktykę, egzamin ustny

Uwagi: Praktyka 4 tygodnie