ECTS
Katalog kursów ECTS

Szczegóły kursu
Kod kursu: NTSS10062o16
Rok / Semestr: 2016/2017 zimowy
Nazwa: Seminarium inżynierskie
Kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Typ studiów: I st. - inżynierskie
Rodzaj kursu: Obligatoryjny
Semestr studiow: 7
Punkty ECTS: 2
Formy kształcenia (wykłady / ćwiczenia / inne): 0 / 30 / 0
Prowadzący:
Język: polski


Efekty kształcenia: Wiedza: Student zna metody rozwiązywania problemów inżynierskich z zakresu nauk o żywności i żywieniu; rozumie inżynierski charakter opracowania; zna znaczenie pojęć dotyczących rozwiązywania problemów inżynierskich z zakresu technologii żywności; zna zasady przygotowania i przedstawiania prezentacji; ma podstawową wiedzę dotyczącą nowych technik i technologii. Umiejętności: Student potrafi sformułować cel pracy i określić niezbędne środki do jego zrealizowania; wyszukać odpowiednie dane do rozwiązania problemu będącego przedmiotem pracy; przygotować prezentację w oparciu o materiały pozyskane z różnych źródeł; zaprezentować publicznie opracowany problem; zabrać głos w dyskusji dotyczącej rozwiązywania problemów z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka.

Kompetencje: Kompetencje społeczne ( postawy): Ma świadomość postępu wiedzy w zakresie technik i technologii żywności i żywienia człowieka; wyraża oceny dotyczące sposobu przygotowania i prezentowania zagadnień związanych z tematyką prac inżynierskich; przejawia aktywną postawę w dyskusji.

Wymagania wstępne: ogólna technologia zywności, inżynieria bioprocesowa, biotechnologie przemysłowe

Treści kształcenia: Treści kształcenia związane są z problematyką określoną tematami prac inżynierskich.

Literatura: Czasopisma branżowe w języku polskim i obcym, Normy ISO, PN, karty specyfikacyjne urządzeń.

Metody oceny: przygotowanie i prezentacja tematów związanych z realizacją pracy inżynierskiej, aktywność w dyskusji

Uwagi: