ECTS Course Catalogue
Course details
Course code:
NTSS20190o13Semester:
2013/2014 winterName:
Technology of Fruit, Vegetables and Cereals IIMajor:
Food Technology and NutritionStudy Type:
second cycleCourse type:
compulsoryStudy Semester:
2ECTS points:
7Hours (Lectures / Tutorials / Other):
60 / 0 / 0Lecturer:
prof. dr hab. Jan Oszmiański Language of instruction:
PolishLearning outcomes:
Competences:
Prerequisites:
biochemistry, general food technology, vegetable and fruit technology.Course content:
Recommended literature:
1. Gruda Z., Postolski J. Zamrażanie żywności. WNT Warszawa, 1999; 2.Kączkowski J. Biochemia roślin. Tom I i II. Państwowe Wydawnictwo Naukowe, Warszawa; 3. Kączkowski J. – Podstawy biochemii. WN-T, Warszawa 2005; 4. Pijanowski E. Technologia produktów owocowych i warzywnych. Tom. I i II, PWRiL 1976; 5. Zadernowski R., Oszmiański J. Wybrane zagadnienia z przetwórstwa owoców i warzyw, Wyd. ART Olsztyn 1994; 6. Przegląd Piekarski i Cukierniczy – czasopismo, miesięcznik; 7. Przemysł Spożywczy – czasopismo, miesięcznik; 8.Mościcki L., Mitrus M., Wójtowicz A., Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym. PWRiL 2007; 9. Popper L., Schafer W., Freud W., Future of flour. AgriMedia 2006; 10. Kill R.C.; Turnbull K. Pasta and semolina technology Bleckwell Science 2001; 11. Kruger J. E., Matsuo R. B., Dick J. W., Pasta and noodle Technology AACC Inc. 1998; 12. Obuchowski W. Technologia przemysłowej produkcji makaronów. Wyd. AR Poznań 1997; 13. Fabriani G., Lintas C., Durum wheat: chemistry and technology. AACC Inc. 1988; 14. Nazarow N. I., Technologia produkcji makaronów. WN-T 1972; 15. Przegląd Zbożowo-Młynarski.
Assessment methods:
Comment: