ECTS Course Catalogue
Course details
Course code:
NTSS20116f16Semester:
2016/2017 winterName:
Managements of European ProjectsMajor:
Food Technology and NutritionStudy Type:
second cycleCourse type:
optionalStudy Semester:
2ECTS points:
2Hours (Lectures / Tutorials / Other):
0 / 30 / 0Lecturer:
dr inż. Tomasz SzukLanguage of instruction:
PolishLearning outcomes:
Knowledge:
Student defines notions from the range of project management; knows the conception of the logical matrix, presents the principles of financial and economic analysis.
Skills:
Student is able to construct the logical matrix of any project;
student is able to plan and estimate the project.
Competences:
Social skills (attitude):
Student counts the ratios of financial and economic efficiency of project; student co-operates in the team to prepair and evaluate European projects.
Prerequisites:
economicsCourse content:
Concept of cycle of project, concept of logframe matrix, installment of financial project, analysis of cost and benefits CBA, financial analysis, economic analysis, analysis of risk.Recommended literature:
1. Filipiak B., Guranowski A., Hołub-Iwan J., Dylewski M. 2009. Zarządzanie finansami projektu europejskiego. C. H. Beck; 2. Grzeszczyk T. A. 2008. Ocena projektów europejskich 2007-2013. Placet; 3. Grzeszczyk T. A. 2006. Metody oceny projektów z dofinansowaniem UE. Placet; 4. Kasprzak R. 2009. Fundusze unijne - szansa na rozwój małych i średnich przedsiębiorstw. One Press Gliwice; 5. Kawa P., Wydymus St. 1998. Metodologia oceny efektywności projektów inwestycyjnych według standardów Unii Europejskiej. Wyższa szkoła zarządzania i bankowości w Krakowie; 6. Manikowski A., Tarapata Z. 2004. Metody oceny projektów gospodarczych. Warszawa, Wyższa Szkoła Ekonomiczna. 7. Praca zbiorowa pod red. Trocki M., Grucza B. 2007. Zarządzanie projektem europejskim. PWE Warszawa; 8. Rogowski W. 2004. Rachunek efektywności przedsięwzięć inwestycyjnych, Kraków, Oficyna Ekonomiczna.
Assessment methods:
Successful completion of classes.Comment: