ECTS
ECTS Course Catalogue

Course details
Course code: NTSS20190o12
Semester: 2012/2013 winter
Name: Technology of Fruit, Vegetables and Cereals II
Major: Food Technology and Nutrition
Study Type: second cycle
Course type: compulsory
Study Semester: 2
ECTS points: 7
Hours (Lectures / Tutorials / Other): 60 / 0 / 0
Lecturer: prof. dr hab. Jan Oszmiański
Language of instruction: Polish


Learning outcomes:

Competences:

Prerequisites: biochemistry, general food technology, vegetable and fruit technology.

Course content:

Recommended literature: 1. Gruda Z., Postolski J. Zamrażanie żywności. WNT Warszawa, 1999; 2.Kączkowski J. Biochemia roślin. Tom I i II. Państwowe Wydawnictwo Naukowe, Warszawa; 3. Kączkowski J. – Podstawy biochemii. WN-T, Warszawa 2005; 4. Pijanowski E. Technologia produktów owocowych i warzywnych. Tom. I i II, PWRiL 1976; 5. Zadernowski R., Oszmiański J. Wybrane zagadnienia z przetwórstwa owoców i warzyw, Wyd. ART Olsztyn 1994; 6. Przegląd Piekarski i Cukierniczy – czasopismo, miesięcznik; 7. Przemysł Spożywczy – czasopismo, miesięcznik; 8.Mościcki L., Mitrus M., Wójtowicz A., Technika ekstruzji w przemyśle rolno-spożywczym. PWRiL 2007; 9. Popper L., Schafer W., Freud W., Future of flour. AgriMedia 2006; 10. Kill R.C.; Turnbull K. Pasta and semolina technology Bleckwell Science 2001; 11. Kruger J. E., Matsuo R. B., Dick J. W., Pasta and noodle Technology AACC Inc. 1998; 12. Obuchowski W. Technologia przemysłowej produkcji makaronów. Wyd. AR Poznań 1997; 13. Fabriani G., Lintas C., Durum wheat: chemistry and technology. AACC Inc. 1988; 14. Nazarow N. I., Technologia produkcji makaronów. WN-T 1972; 15. Przegląd Zbożowo-Młynarski.

Assessment methods:

Comment: