ECTS
ECTS Course Catalogue

Course details
Course code: NTSS20116f15
Semester: 2015/2016 winter
Name: Managements of European Projects
Major: Food Technology and Nutrition
Study Type: second cycle
Course type: optional
Study Semester: 2
ECTS points: 2
Hours (Lectures / Tutorials / Other): 0 / 30 / 0
Lecturer: dr inż. Tomasz Szuk
Language of instruction: Polish


Learning outcomes: Knowledge: Student defines notions from the range of project management; knows the conception of the logical matrix, presents the principles of financial and economic analysis. Skills: Student is able to construct the logical matrix of any project; student is able to plan and estimate the project.

Competences: Social skills (attitude): Student counts the ratios of financial and economic efficiency of project; student co-operates in the team to prepair and evaluate European projects.

Prerequisites: economics

Course content: Concept of cycle of project, concept of logframe matrix, installment of financial project, analysis of cost and benefits CBA, financial analysis, economic analysis, analysis of risk.

Recommended literature: 1. Filipiak B., Guranowski A., Hołub-Iwan J., Dylewski M. 2009. Zarządzanie finansami projektu europejskiego. C. H. Beck; 2. Grzeszczyk T. A. 2008. Ocena projektów europejskich 2007-2013. Placet; 3. Grzeszczyk T. A. 2006. Metody oceny projektów z dofinansowaniem UE. Placet; 4. Kasprzak R. 2009. Fundusze unijne - szansa na rozwój małych i średnich przedsiębiorstw. One Press Gliwice; 5. Kawa P., Wydymus St. 1998. Metodologia oceny efektywności projektów inwestycyjnych według standardów Unii Europejskiej. Wyższa szkoła zarządzania i bankowości w Krakowie; 6. Manikowski A., Tarapata Z. 2004. Metody oceny projektów gospodarczych. Warszawa, Wyższa Szkoła Ekonomiczna. 7. Praca zbiorowa pod red. Trocki M., Grucza B. 2007. Zarządzanie projektem europejskim. PWE Warszawa; 8. Rogowski W. 2004. Rachunek efektywności przedsięwzięć inwestycyjnych, Kraków, Oficyna Ekonomiczna.

Assessment methods: Successful completion of classes.

Comment: